Apeldoorn - Sprengenpark

Apeldoorn - Sprengenpark

Welkom bij Koningskind kinderopvang Sprengenpark

Henri Dunantlaan 6
7312 BE Apeldoorn
T: 055-7370108
E: hoofd.sprengenpark@koningskind.nl

Locatie Sprengenparksprengenparkkinderen

Plusjes van Koningskind kinderopvang Sprengenpark

+ Meervoudige intelligenties; Ieder kind is op zijn eigen manier knap en kan deze intelligentie aanwenden om zich andere vaardigheden eigen te maken. Door deze verschillende talenten (intelligenties)van kinderen als  uitgangspunt te nemen, kunnen kinderen zich op hun geheel eigen wijze ontwikkelen.

+ Begeleiding; De begeleidsters kijken gericht naar de kinderen en zetten specifieke materialen in en stimuleren de interactie zodat het kind zich op een prettige manier kan ontwikkelen. Binnen het Kinderdagverblijf is de kind-leidster verhouding 33 kinderen, 6 begeleidsters. Binnen de Buitenschoolse opvang is het de kind-leidster verhouding, 30 kinderen 3 begeleidsters en bij de Peuterochtendgroep is de kind-leidster verhouding 14 kinderen met 2 begeleidsters.

+ Binnenruimte; De ruimte is weloverwogen stijlvol ingericht. Wij spreken van zones. De begeleidsters leggen accenten binnen een zone zodat kinderen zich bewust worden van omgevingsfactoren. Hierbij wordt gelet op de vaardigheden en vermogens van kinderen om zich te ontwikkelen. Alle zones stralen een huiselijke warme sfeer uit. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Deze duurzame materialen gebruiken we om de kinderen te leren ervaren wat en wanneer iets waarde heeft en hoe je daarmee omgaat. Wij gaan uit van meer ruimte per kind. U zult zelf ervaren dat er meer oppervlakte per kind beschikbaar is dan gebruikelijk. Het kinderdagverblijf bestaat uit 300 m2, de peutergroep uit 140 m2 en de buitenschoolse opvang bestaat uit 300 m2.

+ Tuin; Een prachtige ruime tuin is het ontdek- en speel domein van de kinderen. Voor de verschillende groepen zijn er verschillende hoeken ingericht. De tuin van ruim 600 m2 in ingericht met natuurlijke materialen.

+ Natuurlijke omgeving; De locatie ligt direct gelegen aan het Sprengenpark en naast de Belastingdienst. Aan de rand van het centrum, gelegen in het bosrijke gedeelte van Apeldoorn staat het monumentale pand van Koningskind locatie Sprengenpark. De oude Kweekschool is nu ingericht voor de ontwikkeling van het kind. Kom gerust even langs voor een kop koffie!

+ Parkeren Belastingdienst; we hebben een eigen parkeerplaats met een beperkt aantal parkeerplekken. Ouders die werken bij de Belastingdienst en hun kind naar ons kinderdagverblijf brengen mogen indien er beschikbare parkeerplekken zijn gratis gebruik maken van onze parkeerplaats aan de zijkant van onze locatie. De mogelijkheden worden in overleg met de hoofdbegeleidster besproken.

Samenwerken

Koningskind kinderopvang Sprengenpark werkt met verschillende scholen en andere organisaties samen in de omgeving.

Openingstijden

Kinderdagverblijf: geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op werkdagen het gehele jaar 11 uur per dag open.
Peuterochtendgroep: geopend van 8.15 uur tot 12.00 uur.  We zijn vijf dagen per week open gedurende de openingsdagen van de omliggende scholen ( 40 weken op jaarbasis).
Buitenschoolse Opvang: 40 weken aansluitend op de schooltijden tot 18.15 uur. En in de 12 vakantieweken per jaar zijn we 11 uur per dag geopend van 07.30 tot 18.30 uur.Bekijk onze tarieven.

Landelijk register kinderopvang

Koningskind kinderopvang Apeldoorn Sprengenpark kdv
Koningskind kinderopvang Apeldoorn Sprengenpark bso